Wat is een Thaise massage?

Thaise massage is een vorm van therapeutische aanraking die in veel opzichten verschilt van traditionele massage. In plaats van een massagetafel, ligt u op een mat op de grond terwijl de zorgverlener uw lichaam op bepaalde manieren manipuleert om organen te stimuleren en de flexibiliteit te verbeteren. Thaise massage maakt deel uit van de traditionele Thaise geneeskunde. Net als bij de Chinese geneeskunde werkt het met de energetische banen van het lichaam. Deze worden ook wel sen genoemd.

Andere namen voor Thaise massage

In de Thaise taal is de naam voor Thaise massage Nuad boraan. Nuad betekent ‘massage’. Boraan betekent ‘oud’. In Thailand is het dus een eeuwenoude massage. Sommigen vertalen het ook als ‘oude geneeswijze’.

De geschiedenis van Thaise massage

Veel van de geschiedenis van Thaise massage is een mysterie. Veel gegevens erover zijn in de loop van de tijd vernietigd. Het is mogelijk dat de traditie van Thaise massage eeuwenlang voornamelijk mondeling is doorgegeven.” Veel historici zijn het erover eens dat het minstens 2500 jaar geleden begon. Ze schrijven het begin toe aan een Indiase arts, Shivago Komarpaj, ook wel Jivaka Buccha Komar genoemd. Hij is in heel Azië bekend als “Vader Doctor”.

Shivago Komarpaj was een collega van de Boeddha. Hij hielp bij het verspreiden van traditionele geneeskundige praktijken in heel Zuid-Azië. Door de jaren heen, met buitenlandse invloeden, heeft Thaise massage zich ontwikkeld tot een populaire holistische gezondheidstraditie die aspecten van yoga, Ayurveda en Chinese geneeskunde omvat.

 

De Traditionele Thaise massage een vrij stevige massage, die deels hard en zacht wordt uitgevoerd. De masseuse volgt de energiebanen en voert rek- en strekbewegingen uit. De oefeningen zijn heerlijk voor sporters die soepel willen worden. Bij de Traditionele Thaise massage wordt geen olie gebruikt. Je wordt met handen, vingers, ellebogen, knieën of voeten gemasseerd. 

 

🌿Voordelen van Thaise massage:

  • Verlagen van stress en verminderen van depressiviteit
  • Verbeteren van doorbloeding en werking van de lymfeklieren
  • Versterken en verjongen van het lichaam
  • Verhogen van de flexibiliteit van het lichaam
  • Oplossen of terugbrengen van slapeloosheid en vermoeidheid
  • Stimuleren van het zenuwstelsel
  • Biedt organen meer vermogen om voedingswaarde van voedsel op te nemen
  • Het kan pijn verlichten, zoals hoofdpijn,rugpijn,schouderpijn en nekpijn
  • Bijdrage aan een betere werking van het immuunsysteem

 

 

⏰ Openingstijden

Maandag van 10.00-20.00uur
Dinsdag van 12.00-20.00uur
Woensdag van 10.00-20.00uur
Donderdag van 12.00-20.00uur
Vrijdag van 10.00-20.00uur
Zaterdag van 10.00-14.00uur
Zondagen en Feestdagen Gesloten.

 

Voor reserveringen of vragen over beschikbaarheid graag even whatsapp of bellen naar 06 43679327

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb